Bye-bye Gossip Girl

2010.05.19. 15:59 lagirl

KIKAPCS- Tv Nna, tegnap néztem meg a Gossip Girl 3. évadjának utolsó részét. Háááááát. Az előbb olvastam a Sorozatjunkie-n a kritikát. Hm. Akkor kezdjük rögtön spoiler-rel, tehát, aki még nem látta, ne is olvassa tovább:) Azok közé tartozom, akik nem vették észre, hogy Chuck-ot magyarok rabolták ki. Nyilván azért, mert fel se merült bennem, hogy Prágában ilyen megtörténhet :D Szerintem a készítők probáltak vmi kelet európait belecsempészni, de úgy tűnik kicsit összekavarták a szálakat :D Szóval először is erre mérget vennék, hogy Chuck nem fog meghalni! Megmondom őszintén, nekem ez a véresen a földön fekszem dolog nem jött be, mármint nem sokkolt, max sajnáltam, hogy ilyen hülye volt, és nem békültek ki Blair-rel. Ezt is valószínűnek tartom, hogy ki fognak békülni, csak mivel Chuck lefeküdt Jenny-vel, ezért biztos, hogy még jó sok időnek el kell telnie. Az a baj viszont ezzel, hogy Blair és Chuck annyira összeillő páros, hogy bárkivel is próbálkoznak, hogy összehozzák őket, az mindenképp szánalmas lesz. Volt ez a Cameron nevű srác pl. Blair-nél, na ennek se láttam sok értelmét. Nem azt mondom mindig kell egy kis kavarás a végére, de nem lehetett volna úgy rendezni, hogy Chair kibékül az Empire State Biulding tetején? Mondom tényleg azért, mert ők amúgy is összetartoznak. Nem vagyok egy sorozat író, de tuti lehetett volna a Chuck féle szenvedés helyett valami  mást is kitalálni. Kicsit már olyan érzésem van velük kapcsolatban, hogy olyan hosszúra nyújtják ezt a kibékülünk- összeveszünk szálat, mint a rétes tészta. Valaki írta a kommentekben, hogy kezdenek Mer-Der-re hasonlítani, és ebben szerintem sok az igazság. Aztán ők is végül összeházasodtak, és szerintem ez így van jól, már senki nem kérne a további huzavonából. Azért mondom, mert ha a Chair páros nem békül ki, akkor tuti hülyék a sorozat írói, és azért az csak nem szóval miért nem lehet, hogy ők folyamatosan 'jóban vannak'? :)

Nah, hát ott van Jenny. Jesszus, elnézést kérek minden Taylor Momsen rajongótól, de engem ő iszonyatosan idegesít. Nem csak a karaktere miatt, hanem ahogy kinéz. Viszonylag szerény kislány volt, és lett ez a platinaszőke hülye pi..a :D Szerintem alapvetően nevetséges, hogy van vagy 16 éves, és úgy néz ki az egy kiló sminkjéval, mintha már majdnem 30 lenne. Most komolyan, ez a követendő példa? Azon jót mosolyogtam, amikor a záró jelenetek egyikében Jenny sírt, és szó szerint leolvadt róla az a sok smink. Áhh, remélem nem tér vissza a következő évadban, mert nagyon megkönnyebbülnék.

Amit pozitívum nekem az a Dan- Serena szál. Mivel ez az egész poszt szubjektív véleményre alapul, ezért elmondom, hogy nekem ők valahogy olyan alap a sorozatban. Az egész Gossip Girl feeling elkezdett átalakulni, hogy mutassuk be az unatkozó sznobok minden napjait. Viszont Dan a Brooklyn-i szál és Serena a Manhattan-i szál, és valahogy a kettejük kapcsolata nekem ennél mindig többet jelentett. Nate-et igazából nagyon bírom, de szerintem ők Serena-val nem illettek össze igazán sose. Még Jenny-vel is jobban el tudtam volna képzelni, ha lil' J épp normális lett volna.

Amúgy Serena-val kapcsolatban Blair beszólásán egy kicsit magamra ismertem... Most, hogy a kívülállók szemében én nem csinálok semmit, Serena-nak éreztem magam. Ja igen, arról van szó, hogy S elkezdte a fősulit, de aztán rájött mégsem ezt akarja csinálni. Aztán S mondta B-nek, hogy milyen jó, hogy nyár lesz, szünet és azt együtt tölthetik. Aztán mondja B, de hát neked mindig nyár van :D Nna, nekem is hasonlókat szoktak mondani,hogy nekem minden este szombat este, meg ilyenek :D

Ami még talán lehet ilyen OMG momentum az Geogina. Bennem felmerült az is, hogy nem is terhes igazából. Valahogy nem illik bele nekem a képbe, hogy Dan apuka lesz. Lehet az én ízlésem rossz, nemtom:)

Még valakit hadd említsek meg. Míg Chuck Bass 'sophisticated' stílusát és hanghordozását nagyon bírom, addig Lily valamiért engem idegesít. Ez nem most a fináléban volt, hanem nemrég, hogy egy nő megvádolta Rufus-t, hogy megcsalta a feleségét. Aztán Eric beszélgetett az anyjával, hogy jajj-jujj-jajj mi lesz, el fognak-e válni stb. Nna ezen a jeleneten nagyon ki voltam bukva. Bírom a Lily- Rufus párost, de nehogy már egy olyan nő okoskodjon, aki sorra fogyasztja a férjeket, és ez már asszem az 5. nála. Azért az tényleg nevetséges, hogy a sorozat kb legszentebb és legszerethetőbb karakterét megvádolják, és ez a nő arról beszél, hogy lehet, hogy elválik tőle. Nna nem vagyok férfi, és talán a nőket kellene védenem, de ebben az esetben egyből eszembe jutott egy mondat: slap a bitch.

Kit is említsek még? Most így hirtelen a többi szereplőről nem tudok sokat nyilatkozni. Aranyos ez a portás-szobalány szerelem, de nekem kicsit erőltetett. Plusz karakternek meg ott van még Vanessa, aki szépen lassan úgy néz ki eltűnt a süllyesztőben. Pl. ott is ez a Dan-Vanessa párosítás kicsit fura. Jó-jó barátok meg minden, de tényleg muszáj volt átmenni ilyen friends with benefits-be?

Najóó, azért összességében nem vagyok nagyon rossz véleménnyel a sorozatról, meg nézni fogom továbbra is, csak volt pár olyan idegesítő momemtum, ami már nagyon régóta szerettem volna kiírni magamból. Mondom, egyet érteni, meg tényleg nem kell :)

Korábbi fényéből abszolút vesztett a sorozat. Tetszik meg minden, mondom nézem is, csak az a baj, hogy pont a neve már nem jelent túl sokat. Hol van a jó kis Gossip Girl-es kavarás? Valahogy a Prison Break jut eszembe. Ott is az első évad volt a nagyon jó, hűen a címéhez, aztán a többi már csak árnyéka maradt önmagának...

Reméljük a GG képes a 4. évadra feltámadni, és végre a karakterek is képesek felnőni, mert szerintem az már nagyon rájuk férne...

Visszatérés: 2010. szeptember 13.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gossip-sisters.blog.hu/api/trackback/id/tr522015723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Eithelin 2010.05.23. 19:46:14

Én is nemrég láttam az évadzárót és szinte teljesen egyetértek. Ezzel az epizóddal nagyjából az első évad után helyzethez értek vissza Dan-Serena-Vanessa-Chuck-Blair szinten. Jenny engem is irritál, sőt eddig bárkit kérdeztem, mindenki egyetértett. Talán a negyedik évaddal visszatér az első évad színvonala.
süti beállítások módosítása