Pattanások!!!

2010.04.10. 13:06 SteffiBabu

  • Pattanás ellen táplálkozzunk helyesen! Kerüljük a zsíros, olajos ételeket. Kerüljük a pizzát és a sült krumplit. És számtalanszor lehet hallani, hogy a csokoládé is erőteljesen kerülendő, mert másnap az arcon már meg is látszódik az a tábla finom csoki. Tehát pattanás ellen a legjobb, ha száműzzük a csokoládét az életünkből.

 

  • Fogyasszunk helyette sok vitamindús zöldséget, gyümölcsöt, amik erősítik az immunrendszert. Ha valakinek ugyanis gyenge az immunrendszere, szervezete sokkal kevésbé tud védekezni a pattanás ellen. És nem utolsó sorban kerüljük a stressz, a feszültséget, mert a pattanás ellen ez is jót tesz, ugyanis a stressz, a feszültség befolyásolja a hormontermelést, ami közre játszik a pattanás kialakulásában.

 

  • Pattanás ellen tartsuk mindig tisztán a bőrünket. Reggel is, és este lefekvés előtt tisztítsuk meg a bőrünket megfelelő arctisztítóval. Soha ne feküdjünk le sminkkel, alapozóval az arcunkon!

 

  • Pattanás ellen hat, ha rendszeresen használunk bőrradírt az arctisztítás után. Ez heti egy alkalmat jelent, és fontos, hogy gennyes, gyulladt pattanások ellen ne használjuk.

 

 

 

 

 

 

  • Pattanás ellen igyunk teát, és tisztítsuk vele az arcunkat! Pattanás ellen tehát igyunk meg naponta 1 liternyi csalánteát, kortyonként. Remek vértisztító! Külsőleg pedig eperfa-levél teával mossuk át naponta 1-2 alkalommal pattanás ellen az arcot.

 

  • Maszkot pattanás ellen! Patikában, drogériában, vagy akár az interneten keresztül számos maszkot lehet kapni, ami mind megfelelő a pattanás ellen.

 

  • Pattanás ellen krém! Megfelelő krém rendszeres használata segít a pattanás kialakulása ellen. Itt nem a zsíros krémekre kell gondolni, hiszen zsírra nincs szüksége az amúgy is zsíros bőrnek, viszont hidratálásra annál inkább.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gossip-sisters.blog.hu/api/trackback/id/tr381909506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása