Grey's Anatomy évadzáró

2010.05.29. 00:30 Ditty21


Kikapcs – TV Sok évadzáróról olvashattatok már véleményt, de tudomásom szerint a Grace Klinika még nem került terítékre. A bejegyzés tele lesz spoilerekkel, aki még nem látta az utolsó 2 részt de meg akarja nézni, javaslom ne olvasson tovább:)

 Már a kezdetektől fogva nézem a sorozatot, legfőképp azért szeretem mert nagyon jó megszólalások vannak benne, remekül definiálnak egy csomó érzést és tele van nagyon életszerű eseményekkel, érzelem dús de mégsem csöpögős. Persze a tipikusan sorozatokba illő elemek sem hiányoznak, de ezt elhanyagolható hibának tartom.

Számomra az évadzárás meglepő, lehangoló és kiszámítható volt. Arra nem számítottam, hogy nekiállnak lövöldözni benne, de abban szinte biztos voltam, hogy az évad végére Meredith terhes lesz, és az is egyértelmű volt, hogy Derek nem hal meg. Kicsit kiábrándító volt emellett, hogy a „lövöldöző” a 2 napja vásárolt fegyvert teljesen magabiztosan kezeli, tökéletesen céloz (rögtön elsőre szemközt lövi Reedet…), és félkézzel lövöldözik amikor köztudott, hogy a fegyver visszaüt, nem véletlenül tartják a szakavatottak is 2 kézzel…
Az egyik legjobb jelenet viszont amikor Bailey kiborul. A mindig magabiztos, határozott, szigorú, dacos főrezidens, egyik pillanatról a másikra elveszti hidegvérét és üvöltözni kezd a kórház közepén. Ez talán a legmeghatóbb jelenet a 2 részben.
A legkiszámíthatóbbakból 3-at emelek ki, az első, hogy April miatt lövi le a pasi Dereket. Ez a rész nagyon erőltetett és még a szokásosnál is valótlanabb, Derek irodájának ablakából tökéletesen láthatta volna a csaj, hogy nem kéne visítva kirohannia „Chief Shepherd”-höz…

A másik a Derek műtéte alatti „nem műtjük tovább és meghal” jelenet. Erről nem kell sokat mondanom, talán még egy 10 éves számára is egyértelmű, hogy Avery leszedte a gépről és így hitetik el a gyilkossal hogy Derek halott.

Nem az utolsó részből, hanem a fél évadból várható volt, hogy Arizona a végére meggondolja magát és együtt maradnak Torressel.

Meglepődtem viszont amikor Meredith elvetélt, teljesen váratlanul ért mivel általában az utolsó részekben vegyítik a hatalmas boldogságot a tragédiákkal. Hát a Meredith-Derek párosnál itt az a boldogság, hogy Derek nem hal meg.

Arra sem számítottam, hogy Huntot meglövik, inkább az lett volna kézenfekvő, hogy ő kapja el a pasit. Jópont.

 

Nem értem viszont Lexie-t, Mark 100x jobb pasi mint Alex:)

Összegezve végülis pozitívan érintett az évadzárás, és várom a következő évadot. Kíváncsi vagyok, hogyan mászik ki a kórház abból a hisztiből amit a lövöldözés okozott. Nem hiszem hogy jót tett a hírnevüknek…

Szólj hozzá!

Címkék: grace klinika ellen pompeo

A bejegyzés trackback címe:

https://gossip-sisters.blog.hu/api/trackback/id/tr82039355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása