Mit szimbolizálnak a Twilight saga borítók?

2010.04.29. 12:04 lagirl

KIKAPCS- Könyv Gondolom Ti ezt már rég tudtátok, de azért hátha van még olyan, akinek ez újdonság. Böngészve a neten, találtam ezt az érdekes bejegyzést. Mit is jelentenek a könyvek borítói:

Twilight

Ugye, mindenki ismeri Ádám és Éva történetét? Ami arról szól, hogy van egy tiltott gyümölcs, amit nem ehetnek meg, de a gonosz kígyó, rábeszéli őket hogy kostólják meg a gyümölcsöt. Miután beleharapnak, kitiltják őket a paradicsomból [...].

"De a jó és rossz tudásnak fájáról nem ehetsz: mert azon a napon, amikor annak gyümölcséből eszel, halálnak halálával halsz meg. "-Genezis, 2:17

(Ezeket a sorokat olvashatjuk az első lapon)

Itt az alma a tiltott szerelmet ábrázolja, ahogy ezt Bella a kezében tarja. Csak itt nem maga az alma a kísértés, hanem Edward számára Bella.

 

 

New Moon
Szilaj gyönyörnek vége is szilaj, lázába pusztul el, mint tűz s a lőpor, mely csókolódzva hal meg: lásd, a méz is. Csömörletes, mihelyt túlontúl-édes.

 

A borítón egy hervadt, elhagyott tulipánt láthatunk. A tulipán Bellát ábrázolja, mivel a könyvben, a lány szörnyű megpróbáltatásoknak lesz kitéve, és nagyon magába fordul. A borító alján láthatunk egy könycsepp formájú szirmot, ami valószínüleg Bella átsírt napjaira utal.

 

 

 

Eclipse

A borítón egy vörös selyemszalag található, egyik helyen elszakadva, mindössze egy szál tartja össze. Ez a szalag Bella és Jacob kapcsolatát szimbolizálja, aminek majdnem vége szakad. A színe pedig a kettőjük közötti kapcsolatot jellemzi, hiszen Bella rájön hogy számára Jacob több mint barát.
A barátság egy selyemszalag, amely könnyen elszakad, s bár összekötni összelehet, a csomó mégis megmarad.

 

 

 

 

 

Breaking Dawn

A borítón egy bordó gyalog szerepel a háttérben, míg előrébb egy fehér királynő. A gyalog Bella régi életében (amikor még ember volt) a szerepét szimbolizálja, hiszen emberként nem tudott túl sok minden segíteni egy harcban, hiszen akkor ő volt a célpont, az áldozat. A gyalognak is ez a szerepe a sakkban. Viszont az új életében (amikor már vámpír)  több hasznát veszik, mint hitték volna. A sakkban a királynő a legmozgékonyabb és a leghasznosabb bábú, és ilyen lesz Bella is vámpírként.


 
 
 
 
 
 
Mit gondoltok, igaz, vagy inkább szeretnétek megcáfolni?

Szólj hozzá!

Címkék: könyv jelentése twilight alkonyat borítók csajos pletyka blog pletykás lányok gossip sisters

A bejegyzés trackback címe:

https://gossip-sisters.blog.hu/api/trackback/id/tr331961631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása